opc_loader

Hoe werkt een loep?

Een loep is vrijwel altijd een armatuur met één of meerdere lenzen. Deze lenzen hebben een vergroting van 4x tot 20x meestal. De loep is een scope net als een verrekijker, een microscoop, een telescoop en een spotting scope bijvoorbeeld. Een loep met één lens met een lage vergroting wordt ook wel een vergrootglas genoemd.
 

loep werkt hoe werking


Een loep werkt goed omdat je het dicht bij je oog kan houden en daarmee een object kunt vergroten. Een object wordt door de werking van de lens 4 tot 20 keer groter. Om nog beter een object te vergroten heb je een positieve lens nodig. Een loep werkt daarom eigenlijk net als een grote bril. 
 

De vergroting van een loep

De vergroting staat voor de sterkte oftewel de precisie van de loep. Met een loep kunt u een object met een factor van 4x tot 20x vergroten. Een enkelvoudige lens van een handloep is heeft vaak een lage vergroting. Voor een meer precieze vergroting heeft u meerdere lenzen achter elkaar nodig zoals bij een tripletloep. De lenzen stellen elkaar bij waardoor het bestuderen steeds preciezer wordt. Het is aanbevolen om er goed op te letten welke vergroting de loep heeft als u een loep koopt.
 

De ideale afstand

Om een object goed te bekijken door een loep moet je het object niet verder dan de brandpunt afstand leggen. Dit is dezelfde afstand waarmee je een vergrootglas gebruikt om vuur te maken. Je merkt het vaak ook wel aan het object dat je bekijkt door de lens. 

Bereikbaar

E: contactformulier

T: 0181-764124

Bereikbaar

Elke werkdag van

10:00 tot 16:00 bereikbaar.

Beoordelingen
Gratis verzending

DPD pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.
 

verzending dpd
 

 Gratis verzending!

Binnen Nederland

Betaalgemak

Betalingsmethoden

Twitter