opc_loader

Type loepen

Er zijn veel verschillende soorten loepen omdat een gewone handloep voor veel toepassingen minder geschikt is. In onze webshop kunt u vrijwel alle soorten en typen vinden waardoor u altijd een geschikte loep kunt vinden. Of het nou gaat om een handloep om te lezen of een hoofdloep voor medische toepassingen, u vindt het hier. Mist u toch nog een product in ons assortiment? Laat het dan gerust weten en we gaan kijken of we het kunnen krijgen.
 

type loepen
 

Bekerloep

Een bekerloep is ideaal voor mensen die er op uitgaan om diertjes en insecten te ontdekken. Deze kunnen gemakkelijk worden in de bekerloep om ze vervolgens te bestuderen. Wij hebben ook een bekerloep in ons assortiment die voornamelijk geschikt is voor kinderen die insecten willen vangen.
 

Opzetloep

Een opzetloep wordt voornamelijk gebruikt voor het bekijken van foto's, dia's, postzegels en afbeeldingen. Je kunt een opzetloep hiervoor gemakkelijk gebruiken omdat je het object kunt bewegen onder de loep. Daarnaast blijft de loep natuurlijk mooi stilstaan waardoor je objecten beter kunt bekijken. 
 

Doubletloep

Een doubletloep is een kleine loep met twee lenzen. Dit zijn twee bolvormige lenzen die op convexe wijze naar elkaar toe zijn geplaatst. Door de dubbele lens worden fouten eruit gehaald en is de loep preciezer. Doubletloepen hebben vaak een hoge vergroting van 5x tot 20x en worden vooral gebruikt door juweliers, biologen en horlogemakers.
 

Tripletloep

Een tripletloep heeft drie verschillende lenzen waardoor de loep nog preciezer is. De drie lenzen corrigeren elkaar fout waardoor de tripletloep het meest geschikte product is om edelstenen te bekijken. 
 

Dradenteller (lijntrekker)

Een dradenteller is een handige loep die gebruikt wordt om lijnen te trekken. Daardoor wordt dit type ook wel een lijntrekker genoemd. De dradenteller is meestal opvouwbaar een heeft een enkelvoudig lens die precies gericht is op het punt waarbij je objecten het best kunt vergroten. De dradenteller heeft vaak een schaalverdeling onderaan waarmee men weefsels kan tellen.
 

Omhangloep (Borduurloep)

De omhangloep wordt voornamelijk gebruikt bij borduren. Deze loepen kunt u gemakkelijk met een koord om uw nek hangen waardoor uw handen vrij blijven om te borduren. De pootjes leunen op uw borst waardoor de loep goed blijft staan. De omhangloep wordt ook wel handwerkloep genoemd. 
 

Hoofdloep

De hoofdloep is een handig hulpmiddel voor toepassingen waar u uw handen vrij moet houden. In ons assortiment vindt u een basis hoofdloep en een professionele versie voor medische toepassingen bijvoorbeeld. Deze loepen worden ook veel gebruikt door juweliers die aan objecten werken met een machine. 
 

Standloep (tafelloep)

De standloep of tafelloep is een ideaal hulpmiddel voor slechtzienden. Hiermee kunt u de krant lezen op u gemak. De standloep heeft vaak een verstelbare arm met daaraan een grote loep die u over het te lezen artikel kunt bewegen. De staande loep wordt ook voor gebruikt in werkruimtes waar men met kleine materialen werkt bijvoorbeeld. 
 

Opzetloep

De opzetloep is erg handig om te gebruiken bij het bestuderen van insecten of edelstenen. Ook deze loep blijft gewoon staan en kunt u zelf bewegen over het object dat u bekijkt. Daarnaast is de opzetloep een handig hulpmiddel bij het bestuderen van postzegels. 
 

Bol loep

De bol loep lijkt wel een beetje op de bol van een waarzegger. De toepassing is echter niet hetzelfde. De bol loep wordt voornamelijk gebruikt voor lezen en het bekijken van foto's/dia's/afbeeldingen/postzegels.
 

Leeslineaal

Een leeslineaal kan u helpen beter te lezen. De lineaal legt u gewoon op de regel die u leest zodat u gemakkelijk bij kunt houden. Voor mensen die geen last hebben van hun ogen maar wel last hebben van dyslexie kan een leeslineaal ook een uitkomst bieden. Je leest dan net even wat groter waardoor het duidelijker is. Daarnaast wordt je gedwongen om wat langzamer te lezen doordat je de lineaal moet meebewegen.
 

Handloep (leesloep) (vergrootglas)

Een handloep is de oorspronkelijke loep zoals die gemaakt werd vroeger. In principe is een handloep gewoon een lens op een stokje. Met andere woorden, een vergrotende lens met een handvat. De handloep wordt voor veel toepassingen gebruikt maar voornamelijk voor lezen. Een handloep heeft vrijwel altijd een enkelvoudige lens met een lage vergroting van 1,5x tot 5x. De normale handloep wordt natuurlijk ook vaak een vergrootglas genoemd. Tevens wordt de handloep ook wel een brandglas genoemd omdat je er vuur mee kunt maken als je de zon er lang door laat schijnen.
 

Fresnelloep

De Fresnelloep heeft de vorm van een bankpasje. Dit is een superkleine loep die u kunt gebruiken om letter of afbeeldingen groter te kunnen zien. De precisie is vaak wel een stuk minder dan bij een gewone loep.
 

Zakloep

De zakloep is eigenlijk een verzamelwoord. De doublet- en tripletloep kunt u bijvoorbeeld ook gemakkelijk in uw zak meenemen. Ook de hierboven genoemd Fresnelloep is ideaal om in uw zak mee te nemen. Daarnaast zijn er nog een paar uitschuifbare loepen die u gemakkelijk mee kunt nemen. De vergroting van deze loepen is vaak wel wat minder precies. 

Bereikbaar

E: contactformulier

T: 0181-764124

Bereikbaar

Elke werkdag van

10:00 tot 16:00 bereikbaar.

Beoordelingen
Gratis verzending

DPD pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.
 

verzending dpd
 

 Gratis verzending!

Binnen Nederland

Betaalgemak

Betalingsmethoden

Twitter