opc_loader

Veelgestelde vragen over de loep & ons assortiment
 

Een loep is eigenlijk een verzamelnaam. De handloep wordt vaak ook wel een vergrootglas genoemd. Deze benaming is dus eigenlijk alleen bedoeld voor een enkelvoudige loep met een handvat.


vragen loep


Wat is het verschil tussen een dradenteller en een opzetloep?

Een normale opzetloep heeft een vergroting van 3x of 5 x bijvoorbeeld en is geschikt voor het bekijken van letter of foto's. Een dradenteller heeft vaak een sterkere vergroting (10x) en een schaalverdelingen waardoor deze meer geschikt is voor het precisiewerk. 
 

Welke merken loepen verkopen jullie?

Wij verkopen loepen van het bekende merk Konus en van ons huismerk Benel optics. 
 

Welke vergroting heb ik nodig?

Dit is erg afhankelijk van de toepassing waarvoor u de loep wilt gebruiken. Bij het lezen is een sterkte van 2x of 3x vaak meer dan voldoende. Voor het bestuderen van edelstenen zult u echter een vergroting van 10x of 20x nodig hebben.
 

Wat is een powerlens?

Een powerlens is een kleine lens die vaak als extra'tje op een loep zit. De powerlens is vaak zeer krachtig met een vergroting van 5x, 10x, of zelfs 20x. 
 

Wat is de beste loep voor lezen?

Voor het lezen zijn er verschillende loepen die u kunt gebruiken. Meestal wordt hier gewoon een handloep voor gebruikt. Als u een langere tijd gaat lezen dan is een leeslineaal wellichting toch handiger. Deze zijn speciaal voor het lezen en bijhouden van regels. Als u echt slechtziend bent maar toch de krant wil lezen dan kan een staande tafelloep uitkomst bieden. 
 

Wat is de beste loep voor borduren?

Voor het borduren wordt doorgaans een omhangloep gebruikt zodat u de handen vrij houdt.
 

Welke loepen zijn geschikt voor een juwelier?

Juweliers maken meestal gebruik van een doubletloep of een tripletloep. Dit zijn kleine loepen met een sterke vergroting. Door het gebruik van meerdere lenzen zijn deze loepen erg precies.

Bereikbaar

E: contactformulier

T: 0181-764124

Bereikbaar

Elke werkdag van

10:00 tot 16:00 bereikbaar.

Beoordelingen
Gratis verzending

DPD pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.
 

verzending dpd
 

 Gratis verzending!

Binnen Nederland

Betaalgemak

Betalingsmethoden

Twitter